8 tipp aranyos kutya kiegészítőkre, amelyek jól funkcionálnak

Ha szőrös családtagjaink öltöztetéséről van szó, a legjobb, ha mindenekelőtt a funkcióra és a kényelemre összpontosítunk. Bármennyire is nem tudunk betelni a túlméretezett kutya csokornyakkendőkbe és vicces jelmezekbe öltöztetett imádnivaló kutyusokkal, ezeket a kiegészítőket csak különleges alkalmakra kellene fenntartani. A kutyus mindennapi viseletének célt kell szolgálnia, és nem szabad akadályoznia a futását, ugrálását, játékát és ölelkezését. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem öltöztetheted kedvencedet olyan ruhadarabokba, amelyek megmutatják nagyszerű személyiségét. Maradjon a szórakoztató és funkcionális ruhadaraboknál, amelyek biztonságban és kényelemben tartják őket, mint például az alább felsorolt darabok.

Visszafogott stílus: Stílusos hám 

Fogja vissza kedvencét, ne a stílusát, egy aranyos, húzásmentes hámmal, amely a gazdi mellett tartja őket, bármi is legyen a napirenden. A nagy energiájú felnőtt kutyák és kalandvágyó kölyökkutyák számára egyaránt ideális hám biztonságosan ösztönzi kölyökkutyáját a láb melletti sétára, bárhová is vezesse kíváncsi ormányuk. A hámok azonban színesebbé és szórakoztatóbbá teszik kedvence megjelenését, miközben tükrözik Ön és a kutya stílusérzékét.  Vegyen egy elegáns, megfordítható kutyahámot, amely két dizájnt tartalmaz egyben, hogy megmutassa sokoldalú személyiségét!

Pulóveres időjárás: Kényelmes kutyás kapucnis pulóver

Az American Kennel Club (AKC) szerint egyes kutyák, különösen bizonyos fajták és korosztályok, télen kényelmetlenül érezhetik magukat kabát vagy pulóver nélkül. Ha rövidebb, vékonyabb szőrzetű kölyökkutyája van (francia bulldogok, csivavák, agarak és whippetek), alacsonyan ülő (corgik), nyírt vagy felnyírt szőrű fajta (uszkárok) vagy idős kutya, akkor valószínűleg az átlagos kölyökkutyáknál jobban fáznak, ha csípős az időjárás. Fejezze ki stílusérzékét egy aranyos stílusú, meleg, kapucnis kutya pulóverrel.

Szállodai minőségű stílus: Egy luxus kisállatágy

A dizájnorientált kutyatulajdonosok tudják, hogy bármennyire is próbálkozunk, szinte lehetetlen elkerülni, hogy ne zsúfoljuk tele a teret kutyafelszerelésekkel és extrákkal. Ezért olyan fontos, hogy az otthoni tárgyaik, például a hely, ahol a fejüket pihentetik, tükrözzék az otthonunk stílusát és hangulatát. Ne elégedjen meg az egyszerű állatkereskedés kutyafekhelyeivel. Akár hiper-modern és minimalista, akár túlzó luxusra hajlik a belső berendezése, van egy csúcsminőségű kutyaágy, amely ezt tiszteletben tartja. Találjon sikkes stílusokat, amelyek hangulatos műszőrméből, rusztikus szarvasbőrből vagy akár gazdag mahagóniból készültek.

Sikkes alapdarabok: Cuki nyakörv

A kutyus nyakörve kétségtelenül a legjobban viselt kiegészítője. Valójában tényleg nem szabad levennie, hacsak nem ápolják. Ez azt jelenti, hogy olyanra van szüksége, amely valóban a legjobban működik, és minden nap, minden környezetben megmutatja kedvence stílusérzékét. Mindig javasoljuk, hogy olyan állítható, poliészter hevederrel készült modellt válasszon, amely sok úszást, kirándulást és apportírozást kibír. A poliészter heveder szintén nagyszerű anyag azok számára, akik szeretik az élénk, színes mintákat és nyomatokat, mivel rengeteg élénk színben kapható.

A kifutón: A High-Style póráz

Egy stílusos póráz és egy egyéni járás elegendő ahhoz, hogy a környék járdáját kutyafuttatóvá változtassa! Elmúltak az egyszerű behúzható póráz vagy az egyszerű bőr stílusú pórázok napjai. Manapság rengeteg szemet gyönyörködtető és divatos kutyapóráz található, amelyek kifinomult vagy merész stílusérzéket tükröznek. Csak győződjön meg róla, hogy olyan pórázt választ, amelyik megfelelő méretű és elég strapabíró a kölyke számára. Szerelje fel egy aranyos kakizacskó tartóval a funkcionális stílus extra feldobása érdekében.

Klasszikus és aranyos: Funkcionális kendő

A kendő egy fontos kisállat-kiegészítő, és soha nem megy ki a divatból!  Míg a hagyományos szövetkendők a cuki kinézeten kívül nem sokat tudnak, rengeteg funkcionális kutyakendő létezik, amelyek stílust és funkcionalitást adnak hozzá. Például sok kisállatbolt árul hűsítő kutyakendőket, amelyek nagy teljesítményű anyagból készülnek, és nedvesség hatására hűsítenek. Ez segíthet megakadályozni, hogy a kölyök nyáron túlmelegedjen, és teljesen elegánsan nézhet ki, amikor a járdán sétálgat vagy a kutyaparkban szocializálódik.

Egy dizájner kisállat-hordozó

Gondoljon a kisállat-hordozóra nem úgy, mint egy kizárólag a funkcióját tekintve alapvető fontosságú eszközre, amely biztonságosan elviszi kedvencét A pontból B pontba. Ehelyett tekintsen rá úgy, mint egy stílusos poggyászra, akárcsak a személyes kézipoggyászára vagy kézitáskájára. Rengeteg csúcskategóriás dizájner választása létezik – a Louis Vuitton is készít egyet, de az már 3000 dollárba kerül -, de ez nem jelenti azt, hogy fel kell adnia az álmát. Böngésszen a helyi kisállatboltokban vagy a neten, mivel rengeteg bőrből, velúrból, strasszkövekből és más luxusanyagokból készült ultra elegáns modelleket találhat.

Ötcsillagos étkezés: Művészi kutyatálak

Valószínűleg rengeteg időt fordít a saját étkészlete és asztali kiegészítői kiválasztására, akkor miért fukarkodna a négylábú kedvencével? Mivel a kutyatálak olyan anyagokból készülhetnek, mint a kerámia vagy a kőedény, gyakran találhat gyönyörű, kézzel készített, helyi művészek és alkotók által készített étel- és víztálakat, amelyek egy kicsit inspiráltabbak, mint a szokásos rozsdamentes acél vagy műanyag. Válasszon a saját étkészletéhez vagy konyhai dekorációjához illő kutyás étkészletet!

Végső soron a háziállat stílusa az Ön stílusát tükrözi. Végül is a kutatások megerősítik, hogy a kutyák valóban hajlamosak úgy kinézni és öltözködni, mint a gazdáik. Ez egy tudományos jelenség, amelyet a négylábú családtagjainkhoz fűződő intenzív kötelékünk (és persze egy kis egészséges nárcizmus) vezérel. Ha olyan kutya kiegészítőket választunk, amelyek célt szolgálnak, és megmutatják a személyes stílusunkat, azzal remekül megmutathatjuk, mennyire imádjuk a kutyánkat.