A gyerek babzsákfotel népszerűségének oka

Bár a gyerek babzsákfotel nem egy hagyományos bútordarab, de mégis világszerte több millió gyerekszobákban. Sőt mondhatjuk úgy is, hogy mára már szinte alapfelszeretséggé vált. De vajon mi az oka a népszerűségének? A mai cikkünkben ezt a kérdést próbáljuk meg körbejárni.

Kényelem és a testtartás javítása

Sajnos manapság már a hát-, nyak- és gerincfájdalmak egyre korábban jelentkeznek. Ez nem is csoda, hiszen a gyerekeknek is hosszú órákat kell az iskolában végigülniük a kemény székeken.

A gyerek babzsákfotel viszont a hagyományos ülőalkalmatoságokkal szemben csodás ergonómiai jellemzőkkel rendelkezik. A benne lévő több ezer polisztirol gyöngynek köszönhetően ugyanis tökéletesen képes igazodni a gyermekek testvonalához, miközben a fejüket és a vállukat is megtámasztja.

Továbbfejlesztett tanulási környezet

Nekünk felnőtteknek is folyamatosan csökken a koncentrációnk, amikor egy kemény széken ülve, hosszú órákon át dolgozunk a számítógép előtt. Akkor mit érezhet egy kisgyermek, akinek ebben a korban amúgy sem megy túlságosan, hogy hosszú ideig egyetlen dologra összpontosítson.

A gyerek babzsákfotel által megteremtett komfortérzetnek köszönhetően viszont sokkal könnyebben tudnak majd odafigyelni a leckeírásra, vagy arra a könyvre, amit éppen olvasnak.

Aktívan segíti a gyerekek pihenését és kikapcsolódását

Mivel a gyerek babzsák felülete ergonómiailag tökéletes, így a lurkók izmai hamar elernyednek majd benne, amelynek eredményeként egy szempillantás alatt el tudnak majd lazulni egy fárasztó iskolában töltött nap után. A kevesebb stressz pedig elősegíti a mentális egészségük megőrzését.

A babzsákfotel a szülők számára is tartogat néhány előnyt. Az egyik ilyen például, hogy könnyen karbantartható, amelynek óriási jelentősége van, ha kisgyermekek vannak a házban. A babzsákok legtöbb válozata ugyanis levehető huzattal rendelkezik, amely 30 fokon kímélő programon nyugodtan kimosható mosógépben.

Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a parketta vagy az egyéb padlóburkolat nem sérül meg a fotel ide-oda tologatása közben, mivel a huzatjának a cipzáros része szövettel le van fedve.

A fentebb felsorolt dolgok is bizonyítják, hogy a gyerek babzsákfotel nem csupán testileg, hanem mentálisan is nagy segítségére lehet a lurkóknak, ami miatt a gyerekszoba elengedhetetlen részének számít.