Rossz véget ért az albérletkiadás

Ausztriában több tízezer megosztást kapott Lorenzo története, aki kiadta a lakását, majd elutazva azzal szembesült, hogy idegenek járnak be légyottokra a bérleményt kivevő hölgyhöz. Ekkor már szívesen felmondta volna a szerződést, de mint kiderült, a jog az albérlőt védi, ezért nem tehet mást a tulaj, mint hogy kivárja a határozott időre kötött szerződés lejártát.

Elsőre minden rendben volt

Lorenzo több hónapos utazásra indult, és hogy a lakása ne maradjon üresen, meg közben egy kis profitot is termeljen, feltette az egyik közismert hirdetési portálra. Az egyik jelentkező egy szimpatikus hölgy volt, akivel gyorsan megbeszélte a részleteket, majd a kaució befizetése után odaadta neki a kulcsokat.

Lorenzo legközelebb az utazása napján járt a lakásánál, hogy megkösse a hölggyel a végleges szerződést. Már ekkor furcsaságokat tapasztalt. A lakás ajtaját egy idegen férfi nyitotta ki, az összes redőny le volt engedve, és tömény fűszag terjedt a lakásban.

Lorenzo rohanásban volt, ezért az óvatosságát félre téve, aláírta a három hónapos határozott idejű albérleti szerződést. Mint kiderült, hiba volt, de erre csak akkor jött rá, amikor a szomszédok folyamatosan hívogatták az utazása alatt. Az épületbe folyamatosan ismeretlen férfiak jártak be, akik a lakás kibérlő hölgyhöz érkeztek. A lakásból furcsa zajok szűrődtek ki, így mindenki azonnal tudta, hogy nyilvános ház lett az épület.

Lorenzo megpróbálta kitenni az albérlőt, de a szerződés őt védte. Mivel nem kötötték ki benne, hogy mire lehet használni a bérleményt, így Lorenzo nem törheti fel a kötelezettséget a légyottok miatt. Ráadásul mivel fix időtartamra szól, ezért előbb le sem lehet zárni.

Most az a furcsaság esett meg, hogy hiába működik találkahelyszín a tulajdonos lakásában, ő nem tehet más, mint jó képet vág hozzá, és megvárja, míg a három hónapból hátra levő napok letelnek. Ausztriában komolyan veszik az albérleti szerződésben meghatározott kötelezettségeket és jogokat, melyet csak bíróságon, hosszas jogi huzavona után lehet megszüntetni.

Forrás: SV