Hogyan értesülhetünk és mit érdemes tudni a Penny akciós újságról?

Szinte minden nagyobb üzletlánc igyekszik tájékoztatni a vásárlóit és eljutni jövőbeli vásárlókhoz akciók reklámozásával. A Penny áruházlánc szintén alkalmazza ezt a módszert, ezért hetente jelenik meg a Penny akciós újság.

Ebben a cikkünkben összefoglaltuk, hogy hogyan tájékozódhatunk az aktuális akciókról és mit is foglal ez magába.

Akciós újságok lényege

Ezeknek a katalógusoknak az a szerepe, hogy az emberek értesüljenek az eheti akciókról, aktuális termékekről és szolgáltatásokról. Feltüntetik az eredeti és az akciós árat, továbbá, hogy hány százalékos az árengedmény.

A Penny akciós újság például 6 naponként jelenik meg és körülbelül 20 oldalt foglal magába A4-es méretben.

Természetesen az oldalszámok és a méret az adott üzletlánctól függ. Az interneten megtalálhatjuk a katalógusok archívumát is.

Akciókról való értesülés formái

Szórólapok

Korábban, mikor az internet még nem volt ennyire az emberek mindennapi életének része, újságkihordók feladata volt a papír alapú Penny akciós újság terjesztése. A nap korábbi időszakában az utca minden postaládája tartalmazott legalább egy nagyobb üzletlánc akciós katalógusát. Még mai napig csinálják ezt, azonban jóval kisebb mennyiségben.

Mára ez a fajta értesítés nem a leg kedveltebb, hiszen környezetszennyezés szempontjából nem támogatott, nem is beszélve a költségekről.

Online katalógus

A szórólapok nem szűntek meg, csak felvették a ritmust a fejlődéssel. Minden akcióról értesülhetünk az interneten keresztül. Kifejezett oldalak is találhatók, ahol több áruházlánc akciós katalógusa is elérhető. Ez egy jóval környezetbarátabb kivitelezés.

Előfordul, hogy irodai munkánk során a nap közben gyorsan átfutjuk a Penny akciós újságot, így ihletet nyerhetünk vacsorára akciós áron.