Mekkora legyen a kerti tároló ház?

Első pillanatban azt gondolhatjuk, hogy mi sem egyszerűbb, mint egy tároló ház felállítása a kertünkben. Valóban, feltehetőleg nem is a felállítással lesznek gondjaink, hiszen az az útmutató gondos áttanulmányozása után valószínűleg könnyen megy majd.

Az sem jelent gondot, hogy kitaláljuk, hogy mire fogjuk használni, mert azt tudjuk, hiszen azért szeretnék egyet.

A nehézség majd abban lesz, hogy hol fogjuk felállítani, és erre mekkora helyünk van.

Alaposan végig kell gondolnunk a lehetőségeket, hogy az igényeinknek, lehetőségeinknek, pénztárcánknak mi a legmegfelelőbb. Ha szeretnénk, hogy ne csak funkcionálisan feleljen meg elképzeléseinknek, akkor a kivitelezés mellett a dizájnra is figyeljünk, hogy valóban kertünk egyik ékköve legyen majd.

Hova kerüljön a kerti tároló ház?

Egyik elsődleges kérdés, a hova helyezzük a kerti tárolót? Ha kevés a helyünk, akkor leleményesnek kell lennünk.

Jó hely lehet az úgy nevezett holt tér kihasználása. Ilyen például a lépcső alatti kihasználatlan terület. Természetesen ide egy kerti házat nem tervezhetünk, de egy kis tárolót beépíthetünk, ami sok fontos dolgot elnyel.

A ház mellett is megfelelő helyet találhatunk a kerti házunknak. Ha nem szeretnénk, hogy nagyon szem előtt legyen, akkor a kert sarkába is tehetjük. Találhatunk helyet a szomszéddal közös kerítés mellett is, ami így egy természetes elválasztóként is működhet.

Ha olyanok a lehetőségeink, hogy nagyban is gondolkodhatunk, akkor praktikus elhelyezés, ha a kert közepén állítjuk fel. Így bárhonnan jól megközelíthető, és elő vehetjük a benne tárolt dolgokat. Kézre fog esni, és nem kell sokat cipelni az ott elrejtett napozóágyakat, kerti asztalokat, grillt.

De a szerszámok, kertben használatos dolgok, ásó, gereblye, fűnyíró is mindig a kezünk ügyében lesz. Ha a biciklit kell kitolni, vagy a gyerekek homokozóját kitenni, azzal sem kell sokat vacakolnunk, pár mozdulattal megoldhatjuk.

Mekkora méretű legyen?

A kerti tároló ház esetében is fontos a méret, mert meghatározza, hogy mi mindent tudunk belepakolni. Ha lehetőségünk van rá, inkább méretesebbet vegyünk.

Könnyebb dolgunk lesz, ha egy nagyobb területen tudjuk elhelyezni dolgainkat. Bármihez jobban hozzáférünk, nem akadunk bele semmibe, ha szellősebben, átláthatóbban pakolhatunk. Betenni és elővenni is könnyebb az eszközöket.

Szerencsére ma már nem kell kompromisszumot kötni, hiszen a kerti tároló házak számos méretben, formában és kivitelben várnak ránk.

A kiemelt kép forrás a www.fahazepito.hu.