Ezek a szépségápolás alapjai 30 évesen

Ha elmúltál már húsz éves, és beléptél a harmincasok táborába, némiképp változtatnod kell a bőrápolási szokásaidon. Ilyenkor már tudjuk, hogy a bőrt bizony ápolni kell, ha eddig nem is tettük, immár kötelező elkezdeni.

Talán már kevesebbet járunk ilyenkor bulizni, házasság, gyerekek. Másfajta kihívásokat kell teljesítenünk, és másfajta igénybevétel éri a bőrünket is. Már nem a bulik miatt éjszakázunk, hanem mert fogzik a gyerek, vagy mert esetleg lázas lett.

Ha ez időtájt komolyan veszed a bőrápolást, 50 felett meg fogod köszönni magadnak. Ami 30 felett már kötelező napi rutinnak kell számítson: tisztítás, tonizálás, hidratálás.

Az összetevők listáját mindenképpen alaposan tanulmányozd át, mivel a kőolajszármazékok, parabének ártalmasak a bőrre, és sajnos nagyon sok, igen jó nevű kozmetikumban megtalálhatók.

Négy pro tipp az otthoni bőrápoláshoz

Négy pro tipp, hogyan kezeld otthon a bőröd: gondoskodj róla, hogy megfelelő mennyiségű természetes hatóanyag kerüljön a bőrödbe, például olajok formájában. A barackmag-, argán- és ligetszépe olaj mind kiváló készítmények.

Figyelj oda a helyes táplálkozásra, mivel igaz a mondás: ételedben az életed. Rendkívül fontos, mindenhol és mindennel kapcsolatban hangsúlyozzák a szakemberek: a megfelelő mennyiségű folyadék utánpótlásról gondoskodni kell! Nagyon sok nő elköveti a hibát, hogy alig fogyaszt folyadékot, és ez bizony a bőrön is meglátszik.

Figyelem: a kávé, cukros tea, leves, pláne a cukros üdítők, de még a rostos ivólevek sem számítanak folyadék utánpótlásnak. Ezeket ugyanis emészteni kell, az emésztés pedig vizet von el a szervezettől.Kezdj el a szemkörnyékre megfelelő krémet használni.

Ami az arcodra jó, nem feltétlenül védi és ápolja a szemkörnyéket. Ne csak este tisztítsd meg a bőröd, hanem reggel is, mivel éjszaka is rakódik rá por és szennyeződés. Mindez kissé időigényes, de most kezded el azokat az alapokat, amiknek majd nagyon fogsz örülni, mikor az ötödik ikszet átléped. Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, bőröd meghálálja majd.